FISKE I NORR

Isfiske eller Sommarfiske?

För den fiskeintresserade kan vi erbjuda utflykter med både isfiske och sommarfiske. Vi äter medhavd lunch/middag som tillagas över öppen eld. Fisk som går att få i våra sjöar runt Jokkkmokk är bland annat Harr, Röding, Regnbåge mm. mm.

I utvalda sjöar uppe vid fjället har vi olika turer som har fiske som highlight. Vi bor i tältkåta alternativt fjällstuga. Våra guider tar er med på en oförglömlig resa i sameland.

Båtfiske, På sjön Stor-Lule åker vi ut på trollingfiske. Vi gör strandhugg under dagen för att tillaga vår nyfångade fisk.

Stor-Lule är ett farvatten med många historier och berättelser från tiden då den var den enda kontakten med de västra fjällen.

Rödingen

Röding – Salveinus alpinus är för många fisken framför alla. Den söker sig gärna in till grundvatten eller grund belägna mitt i sjön. Störst chans att fånga en röding har man på morgontimmarna eller eftermiddagarna. Rödingen går i stim under isen, har man fått en på kroken är det säkerligen fler i närheten. Det gäller att vara snabb när fisken väl hugger. Beten som vanligtvis används vid vinterfiske av röding är mask och maggots. Stek den nyfångade rödingen i smör över elden, kom ihåg att salta den väl. Värm glödkakor eller annat tunnbröd och fyll dessa med den nystekta fisken, sätt dig väl till rätta på ett renskinn och njut!

Skriv oss en rad!

Adress & info

contact-section