Skotersafari med övernattning

Kaffepanna
Foto: CJ Utsi

Min. 4 personer
Skoter 3 dagar inkl bränsle. 
Hjälm
, Huva 50 sek
. Skoterkläder och skor. 
Hyra av kåta, kamin, ved och renskinn
. Lunch, 3 st
Middag, 2 st 
Mellanmål, 3 st 
besök renfarm. 
2 pers/skoter.

Pris: 11800 sek/pers

Enkelskoter tillägg 2600 sek
Övernattning i stuga 500 sek/pers/natt

Jokkmokksfjällen och gränslandet till världsarvet Laponia bjuder på en fullspäckad och spännande vinterupplevelse. Laxholmen är ett härligt friluftsområde som ligger ca 60 kilometer nordväst från Jokkmokk, det ligger vackert beläget i Karatssjön vid foten av fjällvärlden. Laxholmen bjuder in till fantastiska naturupplevelser och rekreationsmöjligheter. Blandningen mellan skoterkörning och isfiske borgar för ett arrangemang med frisk luft, god mat och varm bastu. Våra erfarna guider kommer att finnas med under hela vistelsen som garanter för en hög kvalitet i kombination med avkoppling och upplevelse.

Dag 1:
Ankomst till Jokkmokk järnvägsstation
Genomgång av skotertur och utrustning. Utprovning av skoterkläder som overall, skor, hjälm samt en skoterinstruktion
Start av skotertur västerut. Stopp för utelunch. Fortsatt körning med avslutning vid nattlägerplats. Resning av tältkåtan. Middag. Övernattning.

Dag 2:
Frukost. Packning av nattlägret
Stopp för utelunch och möjlighet till isfiske.
Resning av tältkåtan, middag. Övernattning

Dag 3:
Frukost, packning av nattläger
Fri skoterkörning, åter till Jokkmokk på eftermiddagen.
Utelunch. Besök renfarm och eftermiddagsfika. Besiktning av skoter, upptankning samt återlämning av utrustning.

I priset ingår följande:
Hyra av kåta, kamin, ved, skoterkläder, skor, hjälm, renskinn, lykta.
Skoterhyra 3 dagar inkl bränsle, guide med egen skoter, 2 st middagar, 3 st luncher, 2 st frukost, 3 st mellanmål.
Besök renfarm

Event

Snöskotrarna som vi använder är Artic Cat 4-stroke som är miljövänliga. De har elstart och back. Vi har också skoterkläder, skor och hjälm. Våra skoterguider är mycket fjällvana och välutbildade, det gör er skotertur säker. Innan varje skotersafari har vi genomgång av skoter och utrustning. I området runt Jokkmokk har vi ca 60 mil markerad skoterled. På skoterlederna kan du träffa på skidåkare och andra friluftsintresserade- var dock varsam – skoterna har väjningsplikt för allt utan motor.

Innan skotern fanns var det skidorna som gällde. Följande beskrivning av vår landsända och transportmedel finner man i Historia om de nordiska folken av Olaus Magnus från 1555.
(Stockholm 1982)
”SCRIFINNIA är ett landskap beläget mellan Bjarmaland och Finnmarken, dock sträcker det sig i en längre bukt mot söder och ned mot bottniska havet, kort och gott sagt, liksom en utsträckt stjärt. Landet har fått sitt namn huvudsakligen därav, att invånarna för snabblöpning begagnar sig av ett slags långa och flata träspjälor, vilka framtill är svängda uppåt i en båge."

Share